Rondleiding DUURZAAM

Scholen

Tomatoworld biedt programma's aan voor het primair onderwijs, voortgezet onderwijs, MBO en HBO 

 De rondleiding voor de jongste kinderen wordt aangepast aan de concentratieboog van deze leeftijd. De maximale groepsgrootte is afhankelijk van het niveau van de leerlingen/studenten en het aantal aanwezige begeleiders. 

De leerlingen/studenten brengen tijdens elke rondleiding een bezoek aan de demonstratiekas van Tomatoworld. Hier kunnen ze met hun eigen ogen zien hoe 80 verschillende tomatenrassen worden gekweekt met de modernste technieken. Ze horen de hommels vliegen en zien wat er allemaal gedaan wordt om een mooie, smaakvolle tomaat te krijgen. Ze leren hoe ziekten en plagen op een biologische wijze worden aangepakt en... natuurlijk proeven ze van de verschillende soorten tomaten.

Hoe gaan we 9 miljard mensen voeden? 

Deze mondiale uitdaging staat centraal in Tomatoworld en komt in elke rondleiding op verschillende manieren, maar altijd interactief, aanbod. 
- Bevolkingsgroei en urbanisatie
- Eindigheid van fossiele brandstoffen 
- Opwarming van de aarde
- Schaarste van zoet water 
- Verspilling van voedsel 
- Het belang van gezond eten 
zijn thema’s die van belang zijn voor de toekomst van de leerlingen.

Tijdens de rondleiding in Tomatoworld ervaren leerlingen op hun eigen niveau het gevoel dat iedere wereldburger ook zelf een bijdrage kan leveren aan de oplossingen van het wereldvoedselvraagstuk door zijn/haar eigen voedselkeuze en leefwijze.

Buiten de standaard rondleiding is het mogelijk om in overleg een programma te maken. Wij beschikken hiervoor over medewerkers met jarenlange ervaring in het onderwijs. Op deze wijze kan een bezoek geheel worden aangepast aan het lesthema van de leerlingen, mits tijdig aangevraagd.

Informatie en tarieven PO:

Rondleidingen Primair Onderwijs