Brochure Tomatoworld
Tomatoworld legt opnieuw contact met Indonesië

Tomatoworld legt opnieuw contact met Indonesië

6 maanden, 2 weken geleden

Op woensdag 6 december kwamen 3 gegadigden via de ambassade van Indonesië op bezoek bij het informatie en educatiecentrum Tomatoworld in Honselersdijk. Het was de tweede keer dat een Indonesische delegatie Tomatoworld bezocht.

Voor Nederlandse bedrijven is Indonesië interessant vanwege de vraag naar kennis en investeringen rond havens, scheepsbouw, logistiek, infrastructuur, landaanwinning, kustbescherming, klimaat, water- en luchtkwaliteit, afvalmanagement, life sciences & health, tuinbouw en voedselproductie. Indonesië is een grote voedselproducent, maar kampt met dalende opbrengsten en verlies van voedsel na de oogst. Indonesië is geïnteresseerd in de Nederlandse kennis en technologie, zoals toepassingen van moderne zaden, technieken als precisiebemesting en een slimme logistiek, die de opbrengsten per hectare flink omhoog kunnen brengen.

Het drietal bracht eerst een bezoek aan de Landbouwuniversiteit in Wageningen waar zij studenten uit hun land geplaatst hebben. Naast de President Director en secretaris van IPB Science Techno Park was ook professor Herry Suhardiyanto van de Bogor Agricultural University aanwezig. De gids van Tomatoworld gaf uitleg over Geothermie, hoeveel hommeldozen er per ha. in een kas gezet worden, telen op steenwol en kokosmatten, de CO2 leidingen, Wieringenmeer, de Hoogendoorn computer, de teelt in Spanje ten opzichte van het jaarrond telen in Nederland en met name de 2500 ha. tuinbouw in het Westland. Teeltmanager René van Paasen gaf aanvullende informatie over high Tech en low Tech tuinbouw. Bij het afscheid werden de folders van Tomatoworld’s partners bestudeerd en besproken. Van alle 27 partners hebben de heren een folder meegenomen. Het bezoek was een grote inspiratiebron. 

< Terug naar het overzicht